Curs de capacitació per a la gestió d’al·lèrgens en hosteleria

alérgenosLa Unió Europea exigeix des del 2003 l’etiquetatge dels ingredients d’aquells aliments que continguin gluten, crustacis o productes amb lactosa, entre d’altres. D’aquesta manera, es pot evitar que les persones que pateixen al·lèrgies o intoleràncies ingereixin aquests aliments.

La Normativa UE 1169/2011 ha esdevingut d’aplicació obligatòria a partir del 13 de desembre de 2014, i estableix que les establiments (bars, restaurants, menjadors, hospitals, etc.) han d’informar al consumidor sobre els ingredients i els possibles al·lergogens dels productes que ofereixen, ja siguin envasats o no.

Els informes europeus reflecteixen que el 70% dels casos de reacció al·lèrgica per ingesta d’aliments es produeix fora de l’àmbit domèstic, és a dir, als establiments com els bars, restaurants, menjadors, etc.; d’aquí se’n desprèn la rellevància de la
normativa.

Nútrim ofereix un curs presencial i pràctic per a que els responsables i treballadors dels establiments hosteleria coneguin la llei, les seves obligacions i els mètodes pe mantenir sota control els ingredients de cada plat i la informació d’al·lergogens.

Objectiu

Capacitar als professionals per a la correcta gestió dels al·lergògens i l’elaboració de fitxes identificatives dels menús del seu establiment per complir amb la nova normativa.

Contingut

dul teòric

Al·lèrgies i intoleràncies alimentaries

Tipus d’al·lèrgens contemplats a la normativa

Pla de prevenció de riscos en al·lèrgies alimentaries

Gestió dels riscos al·lergènics per part del sector de l’alimentació  (appcc)

dul pràctic

Etiquetatge

Elaboració de fitxes  i declaració d’al·lèrgens

Metodologia i durada del curs

Durada total: 9 hores
2 sessions de 3 hores presencials
Una sessió pràctica de 3 hores a realitzar entre les dues sessions presencials. La pràctica s’avaluarà en la segona sessió presencial.

Dades del curs

Data: 9 i 13 de març
Horari: de 10:00 a 13:00 h
Lloc: Nútrim, comte Borrell 143
Preu: 125€ per assistent
Curs Bonificable a través de la Fundación tripartita