Esquena sana, vida sana

painAvui dia gairebé tothom  pateix o ha patit mal d’esquena en algún moment de la seva vida,  a diveros nivells.   Més concretament, el dolor d’esquena afecta el 80% dels professionals sanitaris.

Generalment el dolor d’esquena és difícil de concretar, somort i molt constant, tot i que de vegades pot ser extremadament intens i paral.litzant. En ambdós casos pot repercutir en la vida quotidiana afectant alguns o molts aspectes del dia a dia, com la feina, l’activitat física o les relacions socials.

Donat que en moltes ocasions no s’arriba a un diagnòstic concret, es tendeix a prescriure un tractament simptomàtic, és a dir, adreçat a disminuir o eliminar temporalment els símptomes.

És cert que si es prenen antiàlgics i antiinflamatoris, i a més es fa repòs, el dolor i la inflamació puguin desaparèixer. No obstant això, si es segueix amb la mateixa activitat i es torna als mateixos vicis posturals , és molt possible que es repeteixi.

Tornant al col.lectiu sanitari, que és el que té cura de les persones, és probable que la seva salut es vegi afectada en altres àmbits, arran del dolor d’esquena, i que arribi a influir en desenvolupament correcte de les tasques pròpies de la seva feina.

Apart dels tractaments simptomàtics, existeixen altres vies per tractar el dolor d’esquena en més profunditat, com la Teràpia Manual Específica, i/o un programa d’exercicis adaptat a cada persona i situació.

Amb les diferents tècniques de  Teràpia Manual, com el massatge superficial i profund, la digitopressió o la tracció manual, entre d’altres, els fisioterapeutes ajudem a relaxar les contractures musculars, estirem i mobilitzem les articulacions, apart de generar un efecte relaxant.  D’altra banda, amb els exercicis específics, generem consciència corporal, optimitzem l’aport sanguini a les zones afectades i les enfortim; també  millorem la flexibilitat, i l’agilitat.

Per millorar la nostra qualitat de vida, i per poder cuidar, ens hem de cuidar, i a Nútrim ho podem fer.

Deixeu-vos cuidar. Animeu-vos a millorar. Us esperem a Nútrim.

Laura Garcia
Fisioterapeuta