Esport i nutrició s’uneixen en una jornada sobre alimentació per ultratrails a Nútrim

El passat dimecres 17 de juliol a Nútrim es van aclarir molts dubtes sobre alimentació i hidratació adequades per a poder participar en les curses de muntanya, trails i ultratrail. Mireia Porta i Alex Pérez, Dietistes Nutricionistes de l’esport, van explicar els aspectes bàsics sobre aquests aspectes que tot trailrunner hauria de conèixer.

Va ser una tarda intensa en què coneixement i experiència aclarir dubtes sobre com establir una pauta d’alimentació precompetitiva, la dinàmica d’hidratació en carrera, quantitat de carbohidrats a ingerir cada hora, tipus de beguda més adequada i com elaborar-la, com assistir a una persona que ha tingut un defalliment (per hipoglucèmia o deshidratació), com recuperar d’una ultratrail, etc.ultra
L’opinió generalitzada va ser que el temps es va fer curt, un bon indicador que els temes tractats van ser realmultraent interessants. Ens agradaria, en una propera edició, organitzar una jornada més completa, on es poguessin tractar aquests t
emas amb més profunditat i amb més calma. Va ser una cursa a contrarellotge!

Entre els assistents es trobaven majoritàriament esportistes de les curses de muntanya, i nombrosos professionals de la nutrició (docents, responsables de salut pública i nutricionistes clínics i esportius) Va ser un autèntic plaer tenir un públic tan heterogeni, unit per l’interès de millorar la seva experiència esportiva i aportar coneixements en la seva praxi professional. Gràcies a tots per la vostra assistència.

Agraïm la gran aportació de les empreses:

El Granero – Alimentació Ecològica, Productes Naturals i Complements. http://www.elgranero.com

Doctor Veg-Productes ecològics. La cistella a casa. http://www.doctorveg.es

Maxinutricion-Suplementació esportiva. http://www.maximusclespain.es

Intempèrie-material esportiu. http://www.intemperie.es

Hem d’explicar que una iniciativa com aquesta, sense l’aposta ferma i generosa d’empreses sensibles a la salut en l’esport, seria impossible poder dur a terme amb la qualitat que Nútrim defineix en els seus estàndards de formació. Gràcies per col·laborar.

Ens vam quedar satisfets amb el taller, i ens sentim molt il·lusionats pel camí obert. A la població esportiva, és summament important despertar l’interès per l’alimentació saludable, i deixar molt clar que el rendiment depèn tant de la condició física aconseguida a partir d’un entrenament adequat, com de la pauta alimentària que se segueixi dia a dia, i evidentment en el transcurs de les proves competitives.

Alex Pérez