Escola Virolai i Col·legi Badalonès, primers centres educatius en rebre el certificat d’Escola Saludable

Avui és un dia molt feliç per a nosaltres! Aquest matí, en un acte al Gran Teatre del Liceu de Barcelona l’Escola Virolai i el Col·legi Badalonès han recollit el certificat #EscolaSaludable convertint-se en les primeres escoles de tot l’estat en aconseguir-ho.

Després de molt d’esforç, perseverança i entusiasme, aquest model de gestió que vàrem impulsar des de Nútrim fa quasi 5 anys ja és una realitat que ha culminat avui amb l’entrega, per part d’AENOR, dels primers certificats d’Escola Saludable a les dues escoles catalanes.

Han recollit les acreditacions la Sra. Maria José Miranda  i la Sra. Coral Regí per part de  l’Escola Virolai, i  la Sra, Ani Dunjó i el Sr. Joaquim Segura per part de Badalonès.

Des de Nútrim volem agrair a l’empresa de preveneció Cualtis la seva implicació que va ser molt necessària per donar l’impuls per fer-ho possible.

Marta Prats, Directora de Nútrim, ha explicat el procés que ha suposat arribar fins aquí i els reptes de futur pel què fa a l’Educació per la Salut a l’Escola.

La Sra. Pilar Contreras, Directora general de centres concertats i privats del Departament d’Ensenyament de  la Generalitat de Catalunya ha tancat l’acte remarcant  la importància de promoure la salut a les escoles per generar salut a la ciutadania, i que el model ha de ser una xarxa de país.

Volem recalcar que la feina feta per les escoles i els resultats dels indicadors mesurats, han tingut un impacte positiu sobre la salut dels alumnes i s’ha valorat molt positivament per part de les famílies.

Des de Nútrim, volem recalcar que el futur passa per la necessitat de dotar d’una estratègia i continuïtat als programes d’educació per la salut a l’escola per tal de contribuir a millorar la salut de les generacions futures.

Perquè invertir en educació per la salut és més productiu que gastar en sanitat.

Nota de premsa
Dossier Escola saludable