A l’estiu, camina per la platja i fes salut

peusplatja

A l’estiu, una de les coses que solem fer es passejar per la platja. És una pràctica molt saludable i té molts beneficis per a la nostra salut. Us donem alguns consells per realitzar aquesta activitat correctament i conèixer els seus beneficis.

Sempre hem de començar progressivament, és a dir, primer caminarem per la sorra mullada i per un terreny llis i amb poca pendent. Després alternarem entre la sorra mullada i la seca, ja que aquesta última ofereix més resistència. Quan ja portem uns quants dies, podem començar a caminar amb l’aigua fins als genolls o caminar mar endins o a favor del mar. Els beneficis que podem observar són l’augment de la propiocepció (l’equilibri) perquè caminem sobre un pla inestable. D’aquesta manera augmentarem la tonificació muscular de les extremitats inferiors, tant de la musculatura del turmell com els quàdriceps i glutis, ja que l’aigua produeix resistència. Com més aigua ens cobreixi, més resistència hi haurà. Amb tot, millorarà la circulació limfàtica i venosa de les cames, per les propietats de l’aigua i per la sorra que fa un massatge a les plantes dels peus.

Passejar per la sorra és beneficiós si tens un esquinç de turmell, fascitis plantar, varius, ictus, debilitament de les extremitats inferiors i retenció de líquids.

És aconsellable fer-ho entre les 8 i les 10 del matí o a les últimes hores de la tarda ja que són les hores de menys insolació. Sempre cal posar-se protecció solar, roba transpirable i beure aigua regularment. Si volguéssim córrer per la platja, és aconsellable posar-nos un calçat adequat, tancat i que amortigui per evitar possibles problemes d’esquena.

Joana Llorens
Fisioterapeuta